reede, 27. august 2010

Tulevik on helge

Augusti algusese väikesest arutelust oli ajaveebi juttu ja siis sai räägitud tuleviku plaanidest. Ja nüüd siis aeg neid avalikustada. Plaanid on suhteliselt tagasihoidlikud, veel, aga põnevad.

Kõigepealt ametlik jutt - me ikka teeme MTÜ, sest plusse ja miinuseid kokku lugedes tuli plusse rohkem. Piret, hea inimene, on hetkel enda peale võtnud põhikirja kondikavaga meid ärkvel hoida. Tal õnnestub see hästi! Meil mõte selles, et kirbuturg vajab juriidilist keha enda ümber, mitte, et tal seda poleks, on küll aga seda Helena fieks olemise läbi. Teiseks, kui ikka me oma eriti uhkeid ja suurejoonelisi plaane teostada tahame, siis ilma MTÜta enam ei ole võimalik.


Aga tuleviku plaanidest täpsemalt.

Septembris alustame õpitubadega - juba;) Esimeseks on plaanis korraldada Leina Neima juhendamisel tekstiili taaskasutus kangavärvide abil, vaata kindlasti
http://craftwerk.ee/tarbetusttarvilikuks/ideede-pillerkaar-ehk-veel-ideid-taaskasutuseks-kangavrvide-abil ja http://craftwerk.ee/tarbetusttarvilikuks/tantsud-porrulauguga

Kuupäev,hind ja vahendid selguvad lähi nädalal. Jälgige reklaami.

Oktoobris aga hakkame käima koos teisipäevakutel. Ja sel hooajal teeme nii, et otsime omale ühe teema kohta juhendaja, kes käib meid siis mitu teisipäeva järjest juhendamas, esimeseks juhendajaks on meie oma Kuusalu fotograaf Egerta Mändmets (http://www.egertaphoto.com/). Kes siis teeb meile puust ja punasest ette, kuidas on võimalik nn seebikarbi tüüpi fotoaparaadiga teha ilusaid pilte, mida kõlbab teistele näidata või blogisse üles riputada. Algteadmised prooviks siis selgeks saada oktoobri teisipäevakutel.

Oktoobri õpitoaks oli plaan kirivööd teha aga mulle tundub, et see suurepärane plaan tuleb lükata kevadesse, sest kirivöö valmistamiseks on vaja vahendeid, mida meil kohe võtta pole. Aga hea uudis on see, et meil on olemas potensiaalne juhendaja;)
Kui huvilisi on siis korraldame polümeersavi õpitoa, sest see materjal on uskumatu ja selle kasutusvõimalused väga suured. Andke siia ajaveebi märku kas oktoobris teeme polümeersavi või mitte!!!

Novembris õpetab meid meie oma Kadri Järve lapitehnikat - kes rahvamaja näitusel käisid nägid seal üht suurepärast lapitekki - seleni tahaks me kõik jõuda, see on meie eesmärks ja unistus. Aga muidugi alustame ikka pajalappide ja muu sellise käepärasega. Lugesime kokku, et õmblusmasinaid saame kamba peale ka nii mõnegi ja triikrauad ju meil kõigil kodus olemas.

Novembri õpitoaks plaan korraldada jõulupärgade valmistamise lühikursus ja seal juures ka ehk väike ülevaade lilleseade osas. Kännulille Eleniga olen rääkinud - pärgi õpetab hea meelega. Läbirääkimised veel pooleli.

Detsember - tore jõulukuu - proovime leida juhendaja kes õpetab kaarte tegema ja kellegi, kes õpetab ilusti ka kaardi sisse kirjutame. Kui kellelgil on pakkuda juhendajate kontakte, siis saatke e-posti aadressile kerli.kostritski@mail.ee

Virvega keraamika jutt ka aetud ja keraamika õpitubadega saame jätkata. Nagu te teate siis keraamika on jätkuv protsess ja ilmselt lähimaks 10ks aastaks on meil tegevus olemas.

See oleks siis lähima poole aasta plaan. Vaikselt mõlgutame mõtteid ka uuest aastast ja jätkuvalt kõik ettepanekud on teretulnud. Näiteks mais võiks taaskord olla maalimine värskes õhus, mere ääres.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Polümeersavi teemadel. Eneli põhimõtteliselt oli nõus asja üle mõtlema. Meil oleks vaja vaid talle teada anda, millist tehnikat ja mida valmis soovime saada.
Helena