neljapäev, 17. november 2011

KUUSALU RAHVAMAJAS

Pühapäeval 27.novembril 2011 kell 14:00 kontsert Vokaalansambel ESTONIAN VOICES Piletid müügil kohapeal 3,- (õpilane, pensionär) ja 5,- eurot

Estonian Voices on üks uuemaid tulijaid Eesti muusikamaastikul, kelle esimene koosseis tuli kokku 2010ndal aastal Jazzkaare Jõulujazzi festivalile. Idee panna kokku täiseti uus kuuehäälne a capella laulev vokaalansambel sündis koostöös Tallinn 2011 meeskonna ja Eesti Jazzliiduga.

Estonian Voices ansambel viljeleb pop-jazzilikku muusikat, mille hulka kuulub töötlusi nii rahvalauludest, oma originaalloomingust kui ka tuntud hittidest. Kuigi koosseis on aasta jooksul osaliselt vahetunud, on tänaseks välja kujunenud omavahel kokkusobituvad hääled: Mikk Dede, Kadri Voorand, Arno Tamm, Maria Väli, Aare Külama (pärit Kuusalust) ja Mirjam Dede.

Enamus kuuiku lauljaid õpib või on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia.

Ansambli enamiku arranžeeringute autor Kadri Voorand on jazzlaulja ja helilooja, kes on omapärase laulu ning heliloomingu eest võitnud mitmeid auhindu nii Eestis kui võõrsil, 2008ndal aastal pälvis väärika "Aasta Noore Jazzitalendi Auhinna", mida annab välja Jazzkaar koostöös Elioni ja Eesti Jazzliiduga. Kadril on ilmunud nii autorialbum kui mitmeid teisi CD-plaate (täpsem info www.kadrivoorand.com).

Mikk Dede on paljude Eesti tippkooride tenor ja solist nii kooriga seonduvas kui ka solistina eraldi ettevõtmistes, tegutseb selliste koosseisude juures nagu Vox Clamantis, Collegium Musicales ja mitmed teised.

Maria Väli on vokaalmuusika maastikul täiesti värske nägu, aga juba on ta laureaat olnud näiteks Uno Naissoo nimelisel laulukonkursil, mille ta 2010. aastal võitis. Jazzmuusika juurde jõudis Maria tänu Tiit Paulusele, kes oli tema esimene õpetaja selles stiilis.

Mirjam Dede on tuntust kogunud laulusaates Kaks Takti ette, hetkel tegeleb ta Meero Muusikus ja lasteaias õpetajana ning on õpetamise töö kõrval ka aktiivne muusik.

Arno Tamm on tuntud pärimusmuusika ansambli Paabel solist, kes õpib hetkel Muusika ja Teatriakadeemias heliloomingut, samuti oli ta muusikali "Libahunt" peaosatäitja.

Aare Külama on nõutud bass ka teisteski koosseisudes, nagu näiteks Vox Clamantis ning tegeleb laulmise kõrval ka kontsertmeistrina, ta on lõpetanud jazzpianisti eriala Viljandi Kultuuriakadeemias.

Kommentaare ei ole: