kolmapäev, 23. veebruar 2011

Tähelepanu!Tähelepanu!

Meil on hea meel välja kuulutada projekt Lapivammused Kuusalu moodi. Tegu on projektiga, mille me esitasime Arengukojale ja PRIAle ja kust lõpliku positiivse vastuse saime mõned nädalad tagasi.

Nüüdseks on meil ajakava ja tegevused paigas ja ootame väga aktiivset osavõttu. Registreerida saab Pireti e-posti aadressil
piretly@gmail.com kuni 10.märtsini 2011.aastal.

Esimesel korral on endal vaja kaasa võtta hea tuju ja suur pealehakkamine. Eesimesel korral saame ka teada, milliseid vahendeid on vajaendal kaasa võtta. Projekti me mõned töövahendid kirjutasime aga need on kasutatavad kohapeal.

Kindlasti on teil vaja kaasa võtta kaks kasutatud villast kudumit, millest pole kahju. Endal veel vaja kaasa võtta heegelnõel number 1,75-2,5, käärid, sukanõel.
Pikemalt oleme teinud juttu sellest projektist siin http://koostegemiseroom.blogspot.com/2010/11/natuke-lahemalt-lapivammuse-projektist.html
Juhendaja kohta leiate infot siit

I moodul - sissejuhatus toimub 15.03.2011 algusega kell 18.00 -
Tehnika kujunemine ja kirjeldamine, kasutatud materjalid, vajalikud töövahendid, teostatud tööd. Kaasa võetud kasutatud kudumite lõikamine tükkideks, materjalide ja töövahendite valik proovitööks. Materjalide ühendamisega alustamine.

II moodul - proovitöö toimub 29.03.2011 algusega kell 18.00 -
Erinevast materjalist kasutatud kudumite lappide ühendamine "kangaks" - õmblemine, heegeldamine, kudumine, nõelviltimine. Proovilapist suurema või väiksema koti moodustamine. Kodune ülesanne – töö esimene vanutamine.

III moodul - proovitöö viimistlemine - 19.04.2011 algusega kell 18.00 -
Vanutatud tööde analüüs - vead materjalide valikul ja ühendamisel, "vigade parandus". Viimistlemine - millal vanutada, millal aurutada. Lihtsad nipid, mis sobivad ka väheste oskustega käsitööhuvilisele. Kodune ülesanne – töö teine vanutamine.

IV moodul - proovitöö lõpetamine - 26.04.2011 algusega 18.00 -
Vanutatud tööde analüüs - mida õppisime vanutamisest ja pesumasinast. Pesumasinate saladused. Tööde lõpetamine. Teostatud tööde pildistamine (tegijate poolt). Saadus kogemuste põhjal suurema töö kavandamine-personaalsed konsultatsioonid. Kodune ülesanne – materjalide ettevalmistamine suuremaks tööks.

Kommentaare ei ole: