kolmapäev, 17. november 2010

Viis- ja kuusnurgad lapimaailmas

Eile oli siis see päeav kui asusime ise juba lapitehnika alal kätt proovima.

Kes oli tubli ja oli varem kodutööna šabloonid valmis õmmelnud sai asuda kanga peale õmblemisega. Mina muiudgi nii tubli ei olnud ja alustasin täitsa nullist ehk siis šabloonide joonistamisega. Aga ma jõudsin järgi ja jätkasime juba mõne aja möödudes külgede kokku õmblemisega.

Põhimõte siis ongi selles, et kangas peale, küljed kokku õmmelda ja palli puhul siis 12 tükikest ja ongi pall valmis, täitematerjal sisse ja kuuse otsa või siis lapsele mängimiseks. Tundub, et väga praktiline pole aga tegelikult on küll - kuuseehteid ei pea enam ostma - väiksem tarbimine ja rõõmus taaskasutus.

Nüüd küsite aga mis saab kuusnurkadest - palli ei saa, see on kindel aga saab kõike muud mida lapitehnika maailm võimaldab - pajalapid (jõulukingiks näiteks), padjakatted kuni tekini välja aga see viimane on muidugi tohutu töö. Kui teha väikeste tükikestega!!

Uuel teisipäeval jätkame viis- ja kuusnurkadega, sest paljusid seekord ei olnud ja me tahame et te ka saaksite tubliks:) Ülle toob šabloonide spikid meile ja kui kellelgil ei ole kangast siis sellegi asja saab ära klaaride - Ülle varudest leiate sobiva. Ja kui te Käsitöökambrisse ei jõua siis kohapeal saab ka - valik on muidugi väiksem.

Kommentaare ei ole: