pühapäev, 27. juuni 2010

O.T.T i uudiseid

Kuna O.T.T on üks tänuväärt ettevõtmine ja kahjuks viimasel ajal käib natuke vähe rahvast, siis üleskutse Koostegemise poolt - kellel on häid ettepanekuid kuidas O.T.Tile uus hingamine anda ja et meil oleks ikka edaspidigi võimalik koduvalla tootjate kaupu muretseda. ettepanekud saatke siis palun O.T.Ti aadressile.

Ene ja Otto Lõoke Metsaoti talust Sõitme külast proovisid järele, kas koduses farmis kasvatatud küülikut saab kodus ka suitsetada. Saab küll. Seda maitsvat liha saate ka teie uuest nädalast alates tellida. Üks küülik kaalub umbes 1,6-1,8 kg ning 1 kg hinnaks on 200 krooni.
Sassi talu perenaise Inna salved on möödunudsügisesest
Krista moosikelder tühjeneb ka tasapisi, valik on jäänud ahtamaks. Kuid temalgi on potid uue saagiga - hetkel näiteks rabarberichutneyga - juba tulel.

Uurisime Kiiu-Aabla külas asuvast Arli talu puukoolist, kuidas kohalik maasikas valmib. Arvati, et umbes 10 päeva pärast, kui ilmad päikeselised püsivad, saab juba midagi korjata ning müügiks pakkuda. Meie valla rannaküladest oleme otsimas ka kalakaupmehi.

Kui teil veel pole tekkinud soovi OTTi kaupa osta või on see soov miskipärast aja jooksul vaibunud, siis keemik Aili Kogermani hiljutist E-ainete teemalist artiklit lugedes võiks oma tervisest hooliv inimene kasvõi mõnel korral kuus sammud reede õhtul Kuusalu pastoraadi poole seada. "See on keemia paradoks - ühelt poolt on toidulaud rikkalik tänu kemikaalidele, teiselt poolt aga võivad kasutatud kemikaalid mõjutada lõpptarbija tervist," kirjutab kogenud keemik. "Toiduainete tööstuslik valmistamine on tegelikult väga keeruline protsess. Selle käigus on toidule vaja ja võimalik lisada lausa uskumatult palju erinevaid keemilisi aineid ja seda ikka selleks, et muuta valmistoit maitsvamaks, kaunimaks, ostjale atraktiivsemaks, suurendada toidu säilivusaega… Ühesõnaga selleks, et suurendada toodete konkurentsivõimet turul. See on halastamatu konkurents ja keemia pakub üksteise ületrumpamiseks piiramatuid võimalusi. /.../ Nii mõnedki nendest E-ainetest tunduvad kogenud keemiku pilgule sissesöömiseks mittesobivatena. Näiteks E1520 on propüleenglükool, mis on kasutusel pidurivedelikuna ja üllatuslikult lubatud kasutada ka mõnedes pagaritoodetes niiskuse säilitaja ja hallituse ärahoidjana. Uskumatu!" Samas küsib Aili Kogerman, kahtluseussike hinges, kas on ikka aus hirmutada inimesi pelgalt nimetusega E-aine. Ta soovitab tarbijal neis asjus tasakaal leida.

Tule ja leia OTTi tooteid oma toidulauale ostes tervislik tasakaal!

Uuenenud tellimislehe leiad meie kodulehelt. Kaarli talu toodete tellimisleht on endine. Ootame täidetud tellimislehti tagasi esmaspäeval kella 18-ks.

OTTi tootjate nimel
Aive Sarjas
Vabatahtlik koordinaator
www.kuusalott.weebly.com

OTTi kaubakohtumine leiab aset igal reedel kella 18.30-19.30 Kuusalu pastoraadi hoovil.


Kommentaare ei ole: