laupäev, 10. aprill 2010

Märkmikud ja pildialumid said valmis!

Ilus päikesepaisteline ilm, loodud selleks ,et väljas rehaga toimetada, aga meil oli veel parem plaan - harida end ja tunda hiljem rõõmu, et oleme saanud veel ühe väärt oskuse võrra targemaks ja osavamaks.
Meeleolu oli ilmale vastav - ootusärev ja õppimisindu täis. Rõõm oli seegi, et meiega said ühineda, need kes varem pole käinud ja kes on olnud seotud tihedalt õppetööga või väikse ilmakodanikuga. Rahvast oli kokku 12, rohkem poleks lõikama, mõõtma ja seda täppistööd rahvamaja puhketuppa mahtunudki tegema.


Juhendajaks Käthlin, kellele olime esimesed juhendatavad ja kes rääkis, et nägi paar nädalat enne unes, et istub kohvikus, kell seisma jäänud ja jääb hiljaks pool tundi. Aga midagi sellist ei juhtunud, Käthlin oli aegasasti kohal ja ega meil alevis ju kohvikut pole ka.
Kohe peab ütlema, et ega see köitmine teab mis käkitegu pole, ikka joonlaud ja selge mõistus peab olema, ja pea laiali otsas ei tohi olla, siis on kohe kogu teos "aia taga".
Aga mis me siis tegime? Alustasime siselehtedest, ehk siis sellest osast, millise funktsiooni saab endale meie teoas. Valikuid oli erinevaid - pildialbum, milleks tuleb kasutada paksemat paberit - mitte koopiapaberit ning märkmiku jaoks on vaja kasutada kas koopia paberit või vanu vihiku lehti. Siis järgmine keeruline otsus - millise kujuga köidetud "ese" saab olema - pikuti (nagu tavaliselt raamatud) või põiki (nagu vanasti pildialbumid). Kui see protsess lõpetatud asusime kaante juurde, täpsemalt papi välja mõõtmise ja lõikamise juurde. Te ei usu seda aga pappi polegi kipsi noaga kuigi lihtne läbi lõigata. Aga soovitus on, et kui lõikate siis ikka ühe korraga!



Lõpuks jõudsime kaante kaunistamise juurde. Siin läks pilt juba õite kirjuks! Kuna meil kõigil oli vaja endal materjal kaasa võtta, sai tulemuseks olla just selline ilus virr-varr ja loomingulisus. Kas teadsite, et paberit ja kotiriiet saab väga edukalt kokku tikkida ja kaaneks köita, või et kangas - kas siis sits või mööbli, on kaanel ikka väga ilusad, rääkimata erilistest paberitest? Pits, paelad, lilled - mis kõik saab kaanele panna. Ja kui ilusaks see kõik selle teose teeb!
Kui kaaned valmis, tuli asuda reaalselt köitmise juurde, ehk siis niit, pael ja nõel ja aukudest läbi, vastavalt juhendaja ütlustele ja valmis nad saidki! Uskumatult ilusad ja väga armsad pildialbumid, märkmikud!

Suured tänud Käthlinile kannatlikuse eest! Meil on ju tegelikult üks tore köitmisviis veel vaja ära õppida. Millal see juhtub, on üsna segane hetkel, sest suvi tuleb peale ja Käthlinil sügisel suur projekt vaja lõpetada. Me hoiame Sulle pöialt.


2 kommentaari:

Helena ütles ...

äge

Anonüümne ütles ...

Aitäh teile kõigile, kes te kohale tulite ja selle päris pika päeva vastu pidasite!!! Ma usun, et te võite kõik väga rahule oma töödega jääda, vähemalt mina tunnen uhkust, sain ka ise päris mitu vahvat ideed tänu teile:) Ma katsun lähipäevil ka enda tehtud pildid ülesse panna ja lubatud info poodide kohta saata. Teile aga usinat edasimeisterdamist ja peadse kohtumiseni ;)
Käthlin