teisipäev, 20. aprill 2010

17.aprill oli kirbuturg - Koostegemise rõõm oli kohal!

17. aprill toimus järjekordne Kuusalu valla kirbuturg, mille eestvedajad on meie Helena ja Kaie-Liina. Turg teadaolevalt toimus Kolgaküla rahvamajas. Turu päevast kirjutab Helena pikemalt. Vaata ka http://www.sonumitooja.ee/, alates 28.aprillist on kirbuturust artikkel loetav ka veebis.

Aga turu raames oli meil kaks toredat toimetamist. Üks neist vanadest kanga tükkidest prosside ja klambri kaunistuste meisterdamise õpituba ja teine heategevuslik koogi müük. Esimesest kõigepealt. Teisipäevakul valmistasime ette kangatükke, kus osales Triin, Kai, Kristi ja Kerli. Kristi oli usin ja õmbeles vanadest teksapükstest mobiilikotikeste toorikuid, Kai heegeldas lõngajääkidest lillekesi. Huvilisi meil oli ja saime igati kasulikud olla. Sellest meil vaid suur hea meel. Ja loomulikult kõige rohkem kiidusõnu said ikka Mannu poolt tehtud esemed, mis meil laual näidisteks olid. Suur tänu Sulle, Mannu!

Ja teine toimetamine - see oli lõpuks väga südant soojendav. Eesmärk oli siis lihtne - kõik kel soovi küpsetasid kodus kooki, küpsiseid või pirukaid. Küpsetajad olid Kai, Helena, Kristi, Paula ja Kerli. Panime need müüki, küpsis 2 krooni, minimuffinid 2 krooni, koogid ja pirukad 5 krooni. Algul oli plaan, et toorainele kulunud raha võtame tagasi, aga kokku arvutades oli see summa piinlikult väike ja kõik kogunenud raha, mis koogi müügist tuli läks Kolgaküla rahvamajale.

Siinkohal tahaks tänada eraldi veel Kolgaküla rahvamaja pererahvast, ilma nendeta oleks üritus olnud nn "tavaline", nüüd oli kogukonna hoolivust tunda.

Kommentaare ei ole: