pühapäev, 22. november 2009

II õpituba - siidisall ja uskumatud värvid



Täna toimus siis meie toimetamiste II õpituba, kus valmistasime naturaalsest pongee siidist salli shibori tehnikas. Kohe peab muidugi lisama, et töö käigus tekkis ka nn kuusalu tehnikas sallid.

Esimese salli valmisatsime siis eelpool nimetatud tehnikas, mis kujutas endast salli kolmnurgaks kokkuvoltimist erinevas tehnikas ja siis värvituubidest joonte, täpikeste, triibukeste tegemist sallile. Mille järel sallid suundusid "küpsema" mikrolaineahju keskmise kuumuse juurde 2,5 kuni 3 minutiks, korralik pesu sallile jooksva vee all ja juba oligi lahtiraputades suurepäraste kunstnike tööd näha. Aga, see ei olnud veel kõik. Viimase viimistluse andmiseks oli vaja teosed veel ära triikida ja tulemuseks uskumatute värvide maailm... Ahjaa, sallid talusid ikka väga kõrgel temperatuuril triikimist.
Pilt üleb kõik.

Nii nagu hobipunkt.ee juhendajad ütlesid, ega ühest sallist piisa ja kõik kohalolijad jätkasid teise salliga. Uute ideedega ja seekord üldse mitte voltimise abil, vaid juba keerutades ja sõlmides (kuusalu tehnikas) valmistati teised, taaskord uskumatu värvi kombinatsiooniga sallid.
Samas jälle peab tunnistama, et ilusad asjad ei pea olema keerulised ja nende tegemiseks omama doktori kraadi. Ise tehtud hästi tehtud.
Väike seiklus oli ka ja siit minu palve, et kontrollige alati üle, kas osalustasu on kirja pandud või mitte. Sest tunnistagem, me kõik oleme inimesed ja asjad kipuvad ununema ja segi minema.
Helena poolt tehtud pildid asuvad

2 kommentaari:

Helena ütles ...

Ikka kirjutan.

Siin link piltidega, mis tehtud tänasel siidisalli õpitoas.
Kui Kerli teed eraldi uudise, võid linki tõsta.

http://picasaweb.google.com/Lentsu123/SiidisallideValmimine#

nojah, kirbuka "pimedaid" pilte ka
http://picasaweb.google.com/Lentsu123/KirbukasKolgas21Nov2009#

Anonüümne ütles ...

Sallid on küll uhked. Nüüd olen kade, et õigel ajal ei taibanud ennast kirja panna.

Külli