pühapäev, 14. veebruar 2010

Nõelviltimine on märgviltimise hea sõber!


Laupäevane õpituba tõestas taaskord, kui palju on põnevat ja uut, mis esialgu tundub ilmvõimatu selgeks saad aga osava juhendaja ja suurepärase seltskonnaga on kõik võimalik. Nii oli ka seekord! Juhendaja Leina Neima (http://xbyleinaneima.blogspot.com/) oli oma villa kasti, vilimisnõelte ja muu sinna juurde kuuluva valmis meid juhendama. Protsessi ma siinkohal kirjeldada ei üritagi. Kirjelduseks nii palju, et villa tuleb nõelaga torkida (mis on äärmiselt teraapiline torkimine) ja nii palju kui süda lustib, sest mida rohkem torgid seda vildisemaks valmiv ese muutib. Aga mida me siis tegime? Nagu tõelistele naistele kombeks - ikka ehteid. Eheteks olid siis seekord prosside nn toorikud, kõrvarõngaste toorikud, kaelaehte pallikesi ja siis nipetnäpet - neid kolmandaid asju ma muudmoodi ei oska nimetada, sest need olid juba nii erinevad asjad. Näitena võiks tuua näpunukud, sõbrapäeva temaatilised esemed ja üks autogi. Kuna Leina oli kõigele mõelnud sai ka pärleid ja litreid peale tikkida ja koduseks ülesandeks jäi vaid prossitagus külge õmmelda.

Nagu oli välja reklaamitud oli meil seekord eriti põnev, sest saime kohvi ja tee kõrvale näksida Karini suurepäraseid kliiküpsiseid. Aitähh Karin, need oli tõesti maitsvad!
Ja siinkohal tuletan meelde, et kes soovib neid küpsiseid, siis OTTist saab! Tellida saab veel esmaspäeval kella 18.00ni, kaup kätte neljap, nagu alati!

Olulised märkused neile, kes plaanivad nõelviltimist tegema hakata:
nõel on väga terav ja seda ripakile jätta ei tohi (hoia viltimisaluse sees)!
hoia plaaster käepärast, sest õnnetus ei hüüa tulles(sõrme võib torgata)!
vill on suurepärane materjal, millest saab midaiganes (isegi auto)!

Ja kindlasti käige luusimas Leina Neima ( http://xbyleinaneima.blogspot.com/) ajaveebis, see on suur inspiratsiooni allikas.

5 kommentaari:

Helena ütles ...

Hei, Kerli, ma tahaks autot lõppkujul ka näha :)Pildid saadan kohe e-maili kah. Aga siin link http://album.ee/album/417022/50218980?

X by Leina Neima ütles ...

:=) Tore laupäev oli! Loodan oma fotod masinast millalgi välja meelitada ja üles riputada ning auto pilti vaataks ka ;=) Kohtumisteni!

Kerli ütles ...

Autoga see lugu, et minu nooorhärra ei luba seda kuidagi pildile ja kaasa ma ka seda võtta ei saa, ainult koos temaga. Aga jätkan läbirääkimisi!

X by Leina Neima ütles ...

:=) No, aga see on tema kui omaniku õigus!

Kerli ütles ...

http://craftwerk.ee/g-1 - Leina ja Mannu kodukal on Kuusalus valminud nõelviltimise töödest väike galerii:)
Suur tänu Sulle Leina, et käisid ja õpetasid meid!