reede, 14. detsember 2012

Nõiaköögi võlu

Ühel novembrikuu päeval kogunes nõiakööki päris mitu nõida - suuri ja väikesied, osavamaid ja vähem osavamaid, uusi ja vanu. Ja kõik seda Peanõia Leina Neima dirigeerimisel. Dirigent oli muidugi tasemel. Ütlen kohe ära, et nii head juhendajat, kes on veel peale kauba tohutult põhjalik annab otsida. Nooh, meie leidsime ja julgeme teistelegi soovitada.

Aga nüüd asja juurde - nimelt oli meil plaani peaaegu, et koduste vahenditega kreemi valmistamise õppimine plaanis. Aususe mõttes tuleb mainida, et päris kodustest asjadest ei piisa, sest natuke on ikka selliseid - üllatus "asju" ka sisse panna, et tekiks kreem. See päris valge kreem, mida me tavaliselt poelettidelt ostame.
Teate, kreemi ei ole lihtne teha, sest see on täppisteadus, mida täpsem käsi ja kaal on, seda lihtsam.

Aga sama, kuna Leina jagas meile ka infomaterjale, siis ma arvan, et ma suudaks selle kodus järgi teha küll, mul on ainult seda "üllatus-asja" vaja, see on siis see emulgaator, mis mikserdades teeb veest ja õlist kreemi. Et mis kreemid siis tulid? Mina armastan tsitruste lõhna ja panin poole koguse sisse, mille ma siis koju viisin, sidruni ja greibi aroomõli. Poole koguse jätsin ilma aroomita. Nooremad nõiapreilid olid üsna veendunud, et šokolaad(ilõhn) on see õige kraam kreemi sees. Kaubaks läksid ka kõik muud toredad lõhnad, mis Peanõial kaasas oli ja mida me lahkesti kohapeal ninasõõrmete kaudu sisse saime ahmida. Ja me tegime seda, ausõna. Ja palju.
Ja tegelikult pole piltide pealt midagi ilusat vaadata, sest kõigil olid kreemid valget värvi ja pandud valgesse topsi või klaaspurki. Pole nagu see käsitöö, mida saab pildi kaudu eksponeerida, kui suurepärast teost. Aga vot, nahale kandes - tunned meistrite puudutust....

Kui seda postitust juhtub lugema keegi kaugemalt kui kuusalu kandist, siis soovitus - kutsuge Leina endale kreemiõpituba tegema. te saate uskumatu kogemuse osaliseks ja pealekauba väärtkraami oma kosmeetika riiulile. Leina leiat siit.

Kommentaare ei ole: