kolmapäev, 8. detsember 2010

Tervitused ninakale hiirepoisile

Teisipäevak - jätkasime ikka kaisukatega. Nagu teate, pole see õmblemine midagi nii, et saab ühe korraga valmis. Kui tegu ei ole väikse hiirepoisiga, kelle Külli valmis meisterdas ja kelle (hiirepoisi siis) ninakas olek oli nii armas. Mina sain oma peaaegu Sipsikule jalad külge - ei olnud roosat riiet nii palju, et jalgadele jaguks, tulid pruunist ja kodus arvas mu kallis poja, et Sipsikul on sukapüksid jalas. Nii et sobis igati - valmis ta mul ei ole nagu teistegi loomad ja muidu tegelased. Järgmine teisipäev samaga ikka - kaisukate õmblemisega.
Et kui nii natuke säästvat juttu ajada siis, loodust säästes ja oma rahakotti säästes on ikka mõistlik ise meisterdada - materjal taaskasutusest, ei ole eraldi naftat kulutadud plastmassi tootmiseks, ei ole trantspordiga loodusele kahju tehtud ja emake maa rõõmustab, et 7-8 naisel jäi seekord Hiinamaal valmistatud toode ostmata.

Tuleviku plaanidest - järgmine nädal veel ja siis juba traditsiooniliselt jõulu- ja talvepuhkusele ja tagasi oleme taas 11.jaanuar ja jätkame lapitehnikaga. Erinevaid tehnikaid õppides muretsege siis materjal omale - selline millest võiks kunagi kokku õmmelda teki. Plaan selline, et teeme erinevaid proovitükke, mille kunagi näiteks tekiks kokku õmbleme. Loomulikult kui keegi seda teha ei soovi - ei pea, siis teeb ikka nii nagu ta ise tahab. Peaasi, et me kõik oma lõpptulemusega rahul oleme.

Kommentaare ei ole: