pühapäev, 14. märts 2010

Lilled võluvad naisi

Laupäevase õpitoa tulemuseks oli see, et 12 rahulolevat naist läks peale 4 tunnist koolitust koju teadmisega, et miski pole võimatu ja ise saab ikka uskumatult ilusaid ehteid teha.
Seekord siis voolisime polümeersavi nii et pärlisse, kõrvarõngasse, prossi tekiks lilleõis. Ja tekkiski, eriti meile endile uskumatuna, kui see ka ei tundunud.

Lühidalt siis nii: meil oli kasutuses kaks eri värvi savi, millest valmistasime kolm eri tooni ja alles jäi veel ports originaalvärve. Alustasime kõige heledama, enda poolt kokku muditud värvi torujaks voolimist, siis selle ümber järgmine tumedus ja siis tumedam originaalsavi. Tagavaraks jätsime pool heledast savi kogusest.
Ja siis läks keeruliseks - toru lõigata 10-12 tükiks, soovitatavalt väga täpselt. Ühest tükist tuli lille südamik ja teistest tükikestes lille kroonlehed, mis tuli vastavasse kujusse mudida. Ja need kõik siis omavahel ühendada ja selle kogu kupatuse ümber algselt kõrvale pandud hele savi keerata. Misjärel tuli uut suurt ja jämedat toru veelkord mudima hakata.
Ja kui anti luba nuga torusse lüüa, ehk siis saagivate liigutustega toru pooleks lõigata, ei suutnud keegi enam emotsioone tagasi hoida. Lilleõis oli täiesti olemas ja kui ilus veel!!! Ja muidugi täitsa lilleõie moodi lilleõis! Peale lahti lõikamist oli paljude võimaluste juures vaja juba ise otsustada, mis edasi saab, kas prossid, pärlid-palli kujulised või siis seibidena kaelaehetes, käevõrudes või kõrvarõngastena või siis hoopis nööbid. Ja siis see grand finale küpsetamine - 100 kraadisesse ahju 15-30 minutiks.


Ja olidki meie lilleõielised pärlid valmis. Nii lihtne see ongi, 4 tundi möödas, kodus natuke veel näputööd ja ongi uued aksessuaarid valmis!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pole sõnu jah. Ma nii tuhinas olin, et ei mallanud oodata seda kuute tundi enne lakkimist ja lasin koju jõudes kätel käia. Õhtul kella üheksaks olid kaelaehe ja kõrvakad valmis, Kärdil kah. Õnneks meie Mikk oli nii kutu, et magas juba kell kuus õhtul ja nii me Kärdiga muudkui meisterdasime. Ah, kui fotoka laenust tagasi saan, teen pildi kah. Helena

Anonüümne ütles ...

Hei, no ma sain oma ehetest pildid tehtud. Eile nägin Triinu kaelas ja kõrvas fantastilisi ehteid ja täna Kristi käe ümber ja kõrvas. Viimased ma pildistan varsti üles ja lisan lingile juurde. Ja sellel lingil ka siis üks vahva vildiauto kah. Leina tahtis mu meelest ka seda näha, mis tema e-mail on?
http://album.ee/album/417022/50223423?
Helena