kolmapäev, 25. november 2009

Vildihullus


Eile oli uskumatu teisipäevak. Alustadese sellega, et tegime oma lühikese ajaloo jooksul rekordi ja nimelt oli meil kohal 24 osavõtjad, neist 17 täiskasvanut. Ja ilmselt pole ka Kuusalu rahvamajas kunagi nii palju vildipalle tehtud, kui eile õhtul.
Aga siiski alustaks algusest, ehk siis sellest milline oli 5 minutit hiljaks jäänu vaatepilt rahvamaja pensionäride toas - käsitöötoas meie jaoks.
Pikk laud kaetud kilega, laual suured veekausid vee ja seebiveega, laua ümber suur-suur hulk inimesi, kes äärmise tähelepanelikkusega kuulavad juhendaja Mannu juttu ja õpetussõnu. Nurgas suur hunnik vikerkaare värvi kraasvilla.
Peab tunnistama, et rahvast oli tõesti rohkesti ja kõik ei mahtunudki laua ja veekausside juurde aga sest polnud hullu, sest sõbralik seltskond sai väga hästi hakkama. Peale mõningast villapalli rullimist, seebivette kastmist, mudimist, hakkasidki laudadele ilmuma vildikuulid, mille tulevik on kas kaelaehtel, kõrvarõngastel või jõulukuusel. Ettenägelikud olid muretsenud endale erineva suurusega pallitoorikuid (penopall, üllatusmuna plastist sisu, isegi käbid), millest siis samade käsitöö võtetega vildipallid valmisid. Koduseks ülesandeks jäi meil need värvikirevad pallid ja lummavad liiliad korralikult ära pesta.

Ja muidugi suutis meie andekas ja loominguline juhendaja üllatada meid veel ühe kauni vildividinaga, seekord siis lillega - just, me tegime veel vildist liiliaid. Ja nende ilu on sama võrratu kui päris liiliatel.

Ja nüüd tuleviku juttu ka. Üheskoos otsustati, et jätkame uuel nädalal ikka nende samade võrratute lilledega. Aga et see meil suurepäraselt õnnestuks oleme otsustanud, et Külli läheb reedel Raasikule villavabrikut "puistama" ja meie ühist varu täiendama.
Aga Jana, kiire ja kärme tütarlaps otsustas täna hommikul, et tema kasutab juhust ja kuna Raasiku ei ole kaugel, ostab meile varud ära. Seega on meil olemas 2,5 kuni 3 kg erinevaid värve, mis lillede valmismiseks vaja.
Uuel teisipäeval jagame summa omavahel ära ja ongi meil oma villavaru, ka tulevikuks.
Seega usun, et kui keegi soovib veel endale eraldi kraasvilla osta, siis Külli saab reedel villavabrikust läbi hüpata ja teie varusid täiendada, võtke ühendust e-posti teel nomme4@hot.ee.
Villavabriku kodulehekülg: http://www.hot.ee/yarns

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Helena ahhetab ja ohhetab, Mannu nii tubli, Kerli nii tubli ja Jana nii tubli...

Ja juba tean, et järgmine teisipäev uusi tulijaid ka.
Võtan ise mingi kausi ja aluse ja kilekotte kaasa.

Anonüümne ütles ...

Nii... ja see tubli Jana on üks paras uimapea... villavabrikus lõi silme eest kirjuks ja kohati unustasin ilmselt oma pildi ja kaine mõistuse tagataskusse.... ehk siis unustasin varuda meile kollast ja oranzi... ja valget polnud neil täna pakkuda, aga arvasid , et nädala lõpuks peaks saama.... seega ilmselt ei pääse Külli villavabriku külastusest ( muidugi juhul kui ta ikka läheb reedel Raasikule )... ette ja taha vabandades... Jana

Anonüümne ütles ...

Ma ikkagi satun täna Raasiku kanti, kui tõesti on vaja kollast ja oranži, siis võin villavabrikust läbi sõita. Sel juhul oleks kena teada, kui palju seda mõistlik võtta oleks. Kui palju sa, Jana, teisi värve igat umbes võtsid (grammides või peotäites vms.)?

Külli

Anonüümne ütles ...

niih, mu fotoülesvõtted ka siin
http://album.ee/album/417022/50207141
helena