pühapäev, 22. november 2009

21.november oli üks tore turupäev Kolga mõisa küünis

Kirbuturu organiseerimine algas juba augustis, samal päeval, kui esimene kirbuturu päev Kuusalu Rahvamaja juures aset leidis. Esimene kirbuturg toimus siis 20. augustil ja idee pärilt Kaie-Liinalt, kes muudkui vapralt käis Tallinnas kirbuturul oma kraamiga. Miks mitte teha seda siin Kuusalus? Kuna tihtipeale juhtus, et keegi sõbrannadest kurtis, et asju on kogunenud, ei oska kuskile ära viia ega kellelegi anda, andsime mõttele hoo sisse ning augustis toimunud kirbuturul oli 23 müüjat. Ja palju ostjaid, kes juba samal päeval andsid oma kontaktid, et järgmisel kirbukal müüjana esineda.

Otsisime kohta - septembris käisin sügise alguse peol Kolga mõisa küünis ja üllatusin, kui lahe koht see mõisa kompleksi kuuluv küün on. Ok, valgust vähe ja lagi kohati tilgub läbi, aga ikkagi vari ja väga hea sile põrand.

Liina Paomees hakkas mu ettepanekust kohe kinni, et muidugi teeme mõisas! Paari kuu jooksul tegime reklaami, kogusime müüjaid ja 21. novembriks oli koos 25 laudkonda tegelasi kõigega, mida müüa saab. Kirbuturg ikkagi eelkõige mitte ärilisel eesmärgil kauplemise koht. Küll mul on hea meel, et müüja Hedi sai maha müüdud lapsekäru ja selle juurde kuuluva, et müüja Kai sai maha müüdud turvahälli, et Heinikese valmistatud ehteid saavad nüüd helkida nii mõnegi Kuusalu valla inimese kõrvas ja et nii paljud väikesed lapsed said endale uued kombed, mütsid, pluusid, jalanõud.
Turupäev oli planeeritud neljatunnisena, aga rahvas käis kohal esimese turupäeva poole sees. Küünis jäi sel päeval natuke pimedaks ja valgust ei jagunud igale müüjale nii palju kui vaja.... aga sellest korraldajad jälle õpivad. Osalustasu kirbuturul oli müügikoha eest 50 krooni. Kohe alguses reklaamisime välja, et organiseerimiskuludest ülejääva raha annetame lastega seotud heategevusse. Kuna me ei tellinud esialgu planeeritud gaasipuhurit küüni, jäi meil üle päris korralik summa, nimelt 605 krooni. Otsime nüüd koostöös vallaga seda kohta, kuhu see raha üle anda. Aitäh kõigile müüjatele, aitäh kõigile ostjatele! Kindlasti jätkame Kaie-Liinaga kirbuturgude korraldamist, voibolla läheme teemaspetsiifilisemaks, nt ainult lastekaubad. Tegutseme jääme ikka Kuusalu valla piires ja kohtades, kuhu inimestel lihtne ligi pääseda.
Võibolla hakkame otsima uut turukohta, et viia meie ideed ja head soovid kellelegi lähemale, kellelegi huvitavama koha peale.
Helena
Fotoseeria

1 kommentaar:

Helena ütles ...

Ikka kirjutan.

Siin link piltidega, mis tehtud tänasel siidisalli õpitoas.
Kui Kerli teed eraldi uudise, võid linki tõsta.

http://picasaweb.google.com/Lentsu123/SiidisallideValmimine#

nojah, kirbuka "pimedaid" pilte ka
http://picasaweb.google.com/Lentsu123/KirbukasKolgas21Nov2009#