kolmapäev, 12. jaanuar 2011

Palkmaja lapimaal või siis lapitehnika maal

Eile oli siis see tore päev, kui me jälle kohtusime rm puhketoas. Meie sekka oli tulnud uusi inimesi - teile veel kord tere tulemast ja ilusat käsitööd. Kohaletulnud olid end ilusti ettevalmistanud, kangas kaasas, hea tuju ka ja muidugi tohutu tegemise valmidus.
Eile alustasime siis juba lapitehnika eri stiilidega, plaan on selline et igal teisipäeval üks stiil/tehnika. See kord oli palkmaja tehnika. Alustasime kõik 5 sm laiuste ribade valmistamisega - see on lihtne, mõõdad ära ja siis käristad, mõnuga, stressimaandavalt omale nii palju ribasid kui arvad endal vaja minevat. Ja siis lõikad 5 korda 5 kaks nelinurka ja õmbled kokku, õmblusmasinaga. Neid ribasid hakkad "ringiratast" sättima ja õmblema ja lõikuma ja jälle õmblema. Kas pole lihtne...

Muidugi oli meil olemas õmblusmasin, mille eest suured tänud Küllile. Aga kui kellelgi veel on nn üldkasutusse anda õmblusmasin, siis võtke kaasa. Muidugi ei pea, võite ka endale ainult ta kaasa võtta, kui arvate, et kodus ei jõua teha. 2 tunniga jõuab päris palju teha. Ja veel väga oluline asi - triikraud on lapitehnika parim sõber, ehk siis peab kogu aeg käepärast olema!!!!

Kommentaare ei ole: