pühapäev, 2. mai 2010

Pärliheegeldamine tehtud ja ilus käekett olemas!



Päikesepaistelisele pühapäevale vaatamata oli rahvamajja kogunenud kenake hulk käsitööhuvilisi. Laudadel heegelniidid ja -nõelad, pärlinõelad ja juhendaja Hereti toodud imeilusad helmed.

Eesmärgiks sai võetud ära õppida türgi nööri heegeldamine. Alustasime helmeste lükkimisega heegelniidile. Iseenesest lihtne ja rahustav tegevus, kuid sellele eelnes väikene eksam - saada üsna jäme (0,8-1) heegelniit imepisikesest pärlinõela peast läbi. Algajamatele tuli appi Heret, sest see oli kõike muud kui lihtne. :)
Kui olime umbes 1,5 m jagu pärleid niidile lükkinud läks alles tõeliselt lõbusaks. Tuli hakata pärliterida türgi nööri tehnikas käeketiks heegeldama. Kuna heegeldamisega olid kohalviibijatel erinevad kogemused, siis tublimad meist said oma kauni mustriga käeketi tooriku kiiresti valmis, algajamatel jäi lõpetamine koduseks tööks. Eriõpet vajasid vasakukäelised, sest kogu asi tuli valmis teha peegelpildis.

Lõpetuseks kinnituste külge panemine ja võiski oma kätetööd imetlema ja kandma hakata.Igatahes läks 3,5 tundi nagu linnutiivul, unustasime tee ja küpsise pausigi tegemata.
Hea, et enne lahkumist mõned kaunid ehted pildile sai püütud.

Suur, suur aitäh meie juhendajale ja loodetavasti kohtume pärliteemadel veelgi.
Piret






1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Ohja, ma juba täna Virje käevõru vaadates valasin märkamatu pisara. Aga eks valikud olid minu ja nüüd pean omal käesl asja selgeks saama. Helena